Arrels organitza l’Encesa pels Drets Humans de Xilxes

L’acte simbòlic s’ha dut a terme al poblat iber ‘El Castellàs’

El dia 16 de gener s’ha dut a terme l’Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans. Aquest acte, organitzat per la Direcció Insular de Patrimoni de les Illes Balears, ha sigut el primer any que ha arribat al País Valencià.

Fruit del treball d’Ayo Peiró (Aur-Art), la iniciativa que pretén reivindicar els Drets Humans, ha pogut arribar a les Comarques del Nord.

A Xilxes, ha sigut Arrels qui ha donat el pas organitzatiu necessari per tal de poder dur-lo a terme. Tot i no disposar d’una torre de guaita, s’ha utilitzat l’emplaçament que tenia el poblat iber El Castellàs (ubicat al mateix terme municipal de Xilxes) per reivindicar els valors que ha de tindre una societat solidària, igualitària i que mire cap al futur.

Gràcies al gran treball dut a terme per Arrels, a més de poder comptar amb Amnistia Internacional, s’ha aprofitat per reivindicar la importància de tindre memòria col·lectiva, de recuperar el nostre passat per saber quin és el futur que volem construir.

Us animem a veure el vídeo resum per entendre millor aquesta acció.